Mitä on Gua Sha? Entä kuinka tunnistat aidon jaderullan?

jaderulla ja gua sha kivi kasvohierontaan

Gua Sha on ikivanha kiinalainen hoito, jossa ihoa painellaan tai rullataan esineiden, esimerkiksi perinteisen jadekiven avulla. Hoidon tarkoituksena on aktivoida ihon pintaverenkiertoa, joka puolestaan edesauttaa ravinteiden ja hapen kulkeutumista ihosoluihin. Tämä puolestaan virkistää ja elvyttää ihoa. Lisäksi Gua Sha hoidosta on apua kireisiin ja jännittyneisiin lihaksiin. Gua Sha on kuitenkin enemmän kuin vain pelkkä ihon- ja lihastenhoitorutiini; sen tarkoitus on rentouttaa lihasten lisäksi myös mieltä ja antaa pieni hengähdyshetki hektisen arjen keskellä.

Nykyajan Gua Shan perusvälineistöön kuuluu jaderulla, jolla kevyesti rullataan esimerkiksi kasvojen ja kaulan ihoa. Tämä aktivoi tehokkaasti ihon pintaverenkiertoa, joka puolestaan auttaa ihoa poistamaan kuona-aineita ja ylimääräistä nestettä, samalla tehostaen hapen ja ravinteiden kuljetusta. Iho näyttää välittömästi rullauksen jälkeen eloisammalta ja täyteläisemmältä. Myös erityisesti silmien ympärykset näyttävät tyypillisesti virkeämmiltä, kun ylimääräinen neste ja turvotus on poistunut. Säännöllisellä käytöllä voi olla ihoa napakoittavia ja ryppyjä vähentäviä vaikutuksia, jaderullausta suositellaankin tekemään noin kolme minuuttia päivässä maksimaalisen hyödyn saamiseksi. Jaderullan jäähdyttäminen jääkaapissa ennen käyttöä tehostaa sen turvotusta poistavaa vaikutusta, ja aamuinen rullaus viileällä jaderullalla poistaakin pöhötyksen ja väsymyksen merkit kasvoilta.

Gua Sha tool eli Gua Sha kivi on puolestaan esimerkiksi jadekivestä tai ruusukvartsista valmistettu, muotoiltu kivenpala, jonka avulla myös aktivoidaan mikroverenkiertoa kevyesti painamalla tai hieromalla. Gua Sha tooleja, kuten myös rullia on hyvin monenlaisia ja muotoisia, joista jokainen voi valita itselleen sopivimman. Kehossamme on lukuisia erilaisia pisteitä, joita voidaan Gua Sha kiven avulla käsitellä. Ghua Sha käsittely rentouttaakin lihaksia vapauttaen lihasjäykkyyttä ja sen uskotaan myös hillitsevän ihon alaisia tulehduksia.

Kuinka käytän jaderullaa ja Gua Sha Toolia?

Suosittelemme puhdistamaan kasvot ensiksi hellävaraisella puhdistusaineella ja lisäämään kosteusvoidetta tai seerumia ennen käsittelyä, erityisesti mikäli ihosi on kuiva. Voit halutessasi käyttää viilennettyä kiveä tai jaderullaa, tai vastaavasti voit lämmittää ne kevyesti käsiesi välissä. Käy rullalla kevyesti rullailen koko kasvot, kaula ja niska läpi, älä paina liian voimakkaasti! Hellävaraista rullausliikkeettä kannattaa tehdä useampaan suuntaan.

Gua Sha toolin käyttö vaatii ehkä alkuun hivenen harjoittelua alkuun. Gua Sha kivi kannattaa pitää ennemmin noin 15° kuin 90° asteen kulmassa ihoon nähden. Kevyet painallukset kannattaa toistaa ainakin 3 kertaa per puoli. Voit vapaasti hyödyntää ja kokeilla, mistä kohdista saat itsellesi parhaan tunteen, mutta tässä muutamia vinkkejämme.

Vedä Gua Sha kivellä hellästi painaen molemmilta puolilta kaulaa ainakin kolme kertaa per puoli. Sinun tulisi tuntea, kuinka veri alkaa virrata paremmin niska-hartiaseudulla. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä tätä liikettä käytetään REN-linjan aktivoimiseen, jonka uskotaan keräävän vartalon Yin-energiaa.

Vedä Gua Sha toolilla kevyesti leukasi alta, keskeltä kasvoja kohta korvaa pitäen Gua Sha kivesi leveänä ihoasi vasten. Voit halutessasi toistaa liikkeen myös korvasta kohti leukaa pidellen samalla peukalollasi leuasta.

Vedä jadekiveä kevyesti leukalinjaasi pitkin, keskikasvoista kohti korvalehteä ja toista vastakkaiseen suuntaa. Tämän pitäisi tehostaa lymfanesteen virtausta erityisesti kaulan ja korvien alueella sekä auttaa jännittyneisiin leukalihaksiin.

Auta poskionteloiden alueelle kertynyttä nestettä poistumaan pyyhkäisemällä kevyesti Gua Sha toolilla sekä poskipäiden päältä että alta aina hiusrajaan asti.

Silmien alueelle kertyy tyypillisesti turvotusta eniten, joten ne hyötyvät erityisesti jaderullauksesta Gua Sha käsittelystä. Vedä varovasti Gua Sha kivellä silmien sisänurkasta kohti ulkonurkkaa silmän ja lihasten luonnollista rajaa mukaillen. Voit kokeilla liikettä myös toiseen suuntaan. Huolehdi, että iho on kunnolla kosteutettu käsitellessäsi herkkää silmänympärysten aluetta.

Pyyhkäise kevyesti kulmakarvojen päältä, sekä kulmaluun alta että päältä kohti hiusrajaa. Lisäksi jaa kulmakarva mielessäsi viiteen osaan, ja pyyhkäise kevyesti kulmakarvan päältä jokaisesta kohdasta kohti otsaa. Kulmakarvojen alueen käsittely voi auttaa muun muassa jännityspäänsärkyyn niskan käsittelyn ohella.

Pyyhkäise kevyesti kulmakarvojen välistä alhaalta ylös. Tämä tehostaa myös silmienalueen ja otsan verenkiertoa helpottaen turvotusta näillä alueilla. Halutessasi voit jatkaa pyyhkäisyä kohti korvaa, aina kaulaan saakka. Tämä tuntuu erittäin mielyttävältä ja virkistävältä.

Pyyhkäise Gua Sha toolilla niskaa alhaalta ylös ja takaisin alas. Tämä virkistää verenkiertoa, auttaa niskan lihasten jumeihin sekä jännityspäänsärkyyn.

Voit toki käsitellä myös muita vartalosi alueita Gua Sha toolin avulla, ja muutenkin vain mielikuvitus on rajana. Kannattaa rohkeasti kokeilla, mikä itsestä tuntuu hyvältä.

Mistä tunnistan aidon jaderullan?

Aito jade on suhteellisen arvokas materiaali, joten markkinoilla on myös muista, halvemmista kivilaaduista ja jopa muovista valmistettuja jaderullia ja Gua Sha välineitä. Osa näistä ”jaderullista” on värjätty kemiallisesti muistuttamaan jadea. Kuinka sitten aidon jadenkiven tunnistaa?

-Väritys. Aidossa jaderullassa on pienen pieniä mustia pisteitä tarkkaan katsottaessa.

-Hinta. Aito jade on sen verran arvokas materiaali, että alle 20 euroa maksava ”jaderulla” on luultavasti jotain muuta materiaalia kuin aitoa jadea.

-Nopea viilentyminen. Aito jaderulla viilenee ihan hetkessä, kun sen asettaa jääkaappiin. Lisäksi se tuntuu huoneenlämmössäkin aavistuksen viileältä. Toisaalta myös esimerkiksi marmori käyttäytyy tähän tapaan.

-Kovuus. Jade on yksi maailman kovimmista materiaaleista. Tästä syystä sen naarmuttaminen on erittäin vaikeaa. Kun yrität naarmuttaa aitoa jadekiveä esimerkiksi veitsen avulla, huomaat ettei siihen tule naarmuakaan.

Me Ekopandalla takaamme, että myymämme jadetuotteet ovat valmistettu aidosta jadekivestä ja soveltuvat käyttötarkoitukseensa. Ne on valmistettu korkealaatuisesta jadekivestä, sekä rullan metalliosat ovat laadukkaat, jotta rulla kestää käytössä pitkään. Löydät valikoimastamme sekä jaderullan että jaderullan ja Gua -sha kiven yhdistävän setin. Näillä välineillä annat kätevästi itsellesi pienen, ihoa hellivän hemmotteluhetken.

Mitä on Gua Sha? Entä kuinka tunnistat aidon jaderullan?
Siirry sivun alkuun