Mikä on suolasaippua ja mihin sitä käytetään?

catteco suolasaippuat
Olet ehkäpä joskus kokeillut suolakuorintaa, ja tiedät miten ihanan pehmoiselta iho tuntuu, kun suolakiteet ovat kuorineet kuolleet ihosolut jättäen ihon silkinpehmeäksi. Myös suolasaippua toimii osin samalla idealla jättäen ihon kuulaaksi ja kosteutetuksi. Yhdysvalloissa suolasaippuaa markkinoidaan myös nimellä Spa soap, joka kuvaakin hyvin kuinka hemmotteleva se on. Ja pieni hemmotteluhan itsellesi ei ole koskaan pahasta vai mitä 😉

Miksi suolasaippua on hyväksi iholle

Suolasaippua siis kuorii ihoa tehokkaasti poistaen kuollutta ihosolukkoa, jonka jälkeen kosteuttavat ja hoitavat tuotteet imeytyvät paremmin ihon pinnalta. Tämän lisäksi juuri kuorittu iho on silminnähden kirkkaamman ja eloisamman näköinen. Suolasaippuan kuorivaa vaikutusta voi lisäksi halutessaan tehostaa entisestään esimerkiksi konjac-sienen tai luffa-sienen avulla.
Toinen syy siihen, miksi suolasaippua jättää ihon niin ihanan pehmeäksi liittyy siihen, kuinka suolasaippuat on formuloitu. Koska ne sisältävät runsaasti suolaa, täytyy niiden sisältää ylimäärin öljyä jotta suolasaippua ei halkea. Ylimääräinen öljy tarkoittaa sitä, että kaikki öljy ei reagoi saippuaksi vaan osa siitä jää saippuaan sellaisenaan jolloin se tehokkaast lukitsee kosteutta ihoon. Usein suolasaippuoissa käytetään esimerkiksi ihoa helliviä kookos-, manteli- ja/tai oliiviöljyjä.
Mikäli suolasaippua on valmistettu esimerkiksi himalajan suolasta tai merisuolasta, sisältää se lisäksi runsaasti iholle hyödyllisiä mineraaleja kuten magnesiumia, sinkkiä ja kalsiumia.
Suolasaippua tuntuu myös erittäin miellyttävältä peseytyessä, sillä se tuottaa kermaisen, paksun vaahdon joka on helppo levittää vartalolle. Vielä entistä paremmin sen saa vaahtomaan luffa-sienen tai sisal-saippuapussin avulla.
Suolasaippua ei siis ole ollenkaan kuivattava, vaan päinvastoin, se auttaa ihoa säilyttämään kosteutustasapainon ja voi myös hillitä tulehduksia iholla. Kuivaihoiset voivat hyötyä sen käytöstä erityisesti talvella, ja se on erittäin helppo rutiini lisätä päivittäiseen ihonhoitoon.
Suolasaippua on suolan ansiosta myös antibakteerinen ja puhdistaa tehokkaasti ihon epäpuhtauksia. Tästä syystä se sopiikin myös rasvaiselle iholle erinomaisesti. Rasvaiselle iholle suunnitellut suolasaippuat sisältävät usein myös jotain muita rasvaisuutta hillitseviä ainesosia, kuten esimerkiksi teepuuöljyä tai savea.

Suolasaippua sopii kaikille ihotyypeille

Kuten ylempänä totesimme, suolasaippua sopii monenlaiselle ihotyypille, ja esimerkiksi Cattecolta löytyy runsaasti eri ihotyypeille tarkoitettuja suolasaippuoita. Mikäli ihosi on kuiva, suosittelemme kokeilemaan tätä Cattecon Ruusuolasaippuaa, jonka jäljiltä iho tuntuu uskomattoman silkkiseltä ja kosteutetulta. Se sisältää mineraalipitoista himalajan ruususuolaa ja sen sisältämät aidot eteeriset öljyt hemmottelevat aistejasi ja auttavat rentoutumaan.
Mikäli ihosi on taipuvainen rasvaisuuteen ja epäpuhtauksiin, kokeile joko  Vihreätee suolasaippua tai Catteco Turve-Aktiivihiili suolasaippua. Vihreäteesuolasaippua sisältää vihreäteen lisäksi myös vihreää Argiletz-savea, joka imee iholta epäpuhtauksia ja virkistää pintaverenkiertoa. Turve-aktiivihiilisaippuassa puolestaan sekä turve että aktiivihiili toimivat rasvaisuutta ja epäpuhtauksia poistavina aktiiviaineina, lisäksi sen ihana tuoksu tuo mieleen kesäisen mökkisaunan.
Mikäli ihosi on todella herkkä ja ärtyy hajusteista, suosittelemme kokeilemaan puolestaan Cattecon Naturel suolasaippuaa, joka ei sisällä ylimääräisiä tuoksuja tai muita ihoa ärsyttäviä ainesosia.
Suolasaippuaa voi käyttää niin kasvoille kuin vartalolle, joskin kasvoille sitä ei välttämättä kannata käyttää aivan päivittäin vaan esimerkiksi pari kertaa viikossa. Positiiviset muutokset ihossa huomaa yleensä jo ensimmäisen, tai viimeistään muutaman käyttökerran jälkeen.
Oletko sinä kokeillut jo suolasaippuaa ja jos olet niin mitäs pidit?
Mikä on suolasaippua ja mihin sitä käytetään?
Siirry sivun alkuun