Kuinka vedettömät tuotteet säästävät luontoa

Ekopure filling it

Jos olet joskus lukenut esimerkiksi siivoussuihkeen tai vaikkapa shampoopullon kyljestä aineisosia, olet varmaankin törmännyt siihen, että hyvin usein heti ensimmäisenä tai toisena ainesosana on joko aqua tai vesi. Suurinosa myytävistä nestemäisistä tuotteista onkin siis jo laimennettu vedellä käyttövalmiiksi. Valmiiksi laimennetut tuotteet ovat toki kuluttajille helpompia käyttää, mutta ympäristön kannalta ne eivät välttämättä ole aina paras ratkaisu. Nimittäin mitä suurempi tuote on kooltaan, sen enemmän rekkoja tai laivoja sen kuljettamiseen tarvitaan, sekä mitä painavampi tuote, sitä enemmän myös polttoainetta sen kuljettaminen vaatii. Esimerkiksi monet siivousaineet sisältävät jopa yli 90 prosenttia vettä. Onkin syytä pohtia, onko järkevää kuskata pelkkää vettä näin paljon toiselta puolelta Suomea tai Eurooppaa.

Joskus vedellä laimentaminen voi toki olla ihan perusteltua, sillä jotkin tuotteet voivat olla laimentamattomina esimerkiksi niin syövyttäviä tai paloherkkiä, että se on välttämätöntä turvallisen säilyttämisen kannalta. Toisaalta taas joskus tuotteen formuloiminen ja esimerkiksi säilöntä vaatii vettä onnistuakseen. Kuitenkin jos vesi on tuotteessa vain mukavuussyistä, eikö olisikin järkevää lisätä se vasta kotona? Vedettömien tuotteiden suosiminen myös vähentäisi roimasti syntyvää muovijätettä, sillä ne vaatisivat huomattavasti pienemmät pakkaukset ja joissain tapauksissa muovi voitaisiin korvata kokonaan muilla materiaaleilla.  Tällaisten tuotteiden suosiminen voisi olla myös taloudellisesti järkevää, sillä yleensä se että tuote sisältää vähemmän pakkausmateriaalia ja kuljetuskustannuksissa säästetään vaikuttaa myös tuotteen kuluttajahintaan laskevasti.Onneksi yritykset ovatkin nyt ottaneet koppia vedettömistä tai ainakin tiivistetyistä tuotteista, ja arvelemme että niiden määrä tuleekin lähiaikoina kasvamaan reilusti.

Minkälaisia vedettömiä tuotteita markkinoilta sitten  löytyy?

Palashampoot ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina roimasti, sillä yksi. shampoopala vastaa joa 3-4 pulloa shampoota! Esimerkiksi Famon pöllöpalat ovat tästä klassinen esimerkki.

Ihonhoitoon löytyy myös monenlaisia palatuotteita, esimerkiksi Ilona Luonkosin vedettömät öljypuhdistuskakut on suunniteltu ihon hellävaraiseen puhdistukseen, ja ne toimivatkin siinä erinomaisesti. Toisaalta myös ihan perinteinen saippua on hyvä esimerkki, ja niistäkin löytyy nykyään monenlaisia variaatioita, kuten nämä Cattecon suolasaippuat jotka toimivat hyvin ongelmaiholle.

Siivoussaippua on yleensä kookospohjainen saippua, joka on paitsi erittäin tehokas rasvanpoistaja myös todella pitkäikäinen ja edullinen siivoustuote. Nykyään se on ehkä vähemmän tunnettu mutta kasvattaa suosiotaan koko ajan. Ekopandan siivoussaippuat on valmistettu perinteisellä menetelmällä kookosöljystä ja lipeästä.

Mitäpä jos voisit saada myös siivoussuihkeet vedettömässä muodossa? Ekopure on lanseerannut uuden, innovatiivisen Filling It -siivousainesarjan joka perustuu siivousainetabletteihin jotka liuotetaan veteen vasta kotona. Joka kerta myöskään tarvitse ostaa uutta pullollista siivousainetta vaan tabletteja voidaan tilata edullisina irtopakkauksina. Tällöin säästetään hurjasti muovia.

Kuinka vedettömät tuotteet säästävät luontoa
Siirry sivun alkuun